Lyt til Musik

Her er en sang jeg har komponeret på en ski-tur i Norge: “Fjeldkrystal”
(fra cd’en: “Nordiske Glimt”)

 

Her er et trio-jazz-stykke jeg skrev i Toscana i efteråret 2007: “Siesta”
(fra cd’en: “Nordiske Glimt”)

 

Her er et stykke inspireret af et af de norske fjelde, “Snøhetta”, som jeg var
tæt på. Laila Rong Hanna har skrevet den norske tekst (fra cd’en: “Nordiske Glimt”)

 

Her er et solo-piano-stykke, som jeg skrev i den smukke by Orvieto i Italien i efterårsferien 2013, “Autumn in Orvieto” (fra cd’en: “The Mystery of Nature”)

 

Da jeg var ved limfjorden i sommeren 2015 skrev jeg et stykke “Ved fjorden” en regnvejrsdag, som meget godt beskriver stemningen af regnvejr og inde-hygge i sommerhuset, vi boede i. “Ved fjorden” er for jazz-trio m. Helle Marstrand, bas og Mikkel Find, trommer og mig på piano (fra cd’en: “The Mystery of Nature”)

 

I maj/juni 2018 har vi (Holum/Balle Quartet) været i studiet med den svenske sangerinde Anna Kruse, med hvem vi har indspillet 2 af mine kompositioner: “Vinter uden sne” og “Vintergatan” (Mælkevejen) i nævnte rækkefølge. Det er Anna Kruse (S), vocal – Randi Holum, trompet – Jesper Uno Kofoed, trommer – Ida Hvid, bas og mig på piano.

“Vinter uden sne” (musik: Niels Balle / tekst: Henrik Lykke, sv. oversættelse: Anna Kruse):

 

“Vintergatan” (Mælkevejen)(musik: Niels Balle / tekst: Anna Kruse):

 

I oktober 2015 var jeg med “Holum/Balle Quartet” på turné i Norge, hvor vi bl.a. spillede på Dansk-Norsk Forenings domicil “Lysebu” i Oslo. Her spillede vi også en italiensk folke-melodi, som hedder “T’ho voluto bene” (Jeg vil dig det godt), som den italienske trompetist Paolo Fresu har arrangeret.