Lyt til Musik

Her er en sang jeg har komponeret på en ski-tur i Norge: “Fjeldkrystal”
(fra cd’en: “Nordiske Glimt”)

Her er et trio-jazz-stykke jeg skrev i Toscana i efteråret 2007: “Siesta”
(fra cd’en: “Nordiske Glimt”)

Her er et stykke inspireret af et af de norske fjelde, “Snøhetta”, som jeg var
tæt på. Laila Rong Hanna har skrevet den norske tekst (fra cd’en: “Nordiske Glimt”)

Her er et solo-piano-stykke, som jeg skrev i den smukke by Orvieto i Italien i efterårsferien 2013, “Autumn in Orvieto” (fra cd’en: “The Mystery of Nature”)

Da jeg var ved limfjorden i sommeren 2015 skrev jeg et stykke “Ved fjorden” en regnvejrsdag, som meget godt beskriver stemningen af regnvejr og inde-hygge i sommerhuset, vi boede i. “Ved fjorden” er for jazz-trio m. Helle Marstrand, bas og Mikkel Find, trommer og mig på piano (fra cd’en: “The Mystery of Nature”)

I maj/juni 2018 har vi (Holum/Balle Quartet) været i studiet med den svenske sangerinde Anna Kruse, med hvem vi har indspillet 2 af mine kompositioner: “Vinter uden sne” og “Vintergatan” (Mælkevejen) i nævnte rækkefølge. Det er Anna Kruse (S), vocal – Randi Holum, trompet – Jesper Uno Kofoed, trommer – Ida Hvid, bas og mig på piano.

“Vinter uden sne” (musik: Niels Balle / tekst: Henrik Lykke, sv. oversættelse: Anna Kruse):

“Vintergatan” (Mælkevejen)(musik: Niels Balle / tekst: Anna Kruse):

I oktober 2015 var jeg med “Holum/Balle Quartet” på turné i Norge, hvor vi bl.a. spillede på Dansk-Norsk Forenings domicil “Lysebu” i Oslo. Her spillede vi også en italiensk folke-melodi, som hedder “T’ho voluto bene” (Jeg elskede dig), som den italienske trompetist Paolo Fresu har arrangeret.

Her er 2 optagelser fra “Mill Factory studio”, hvor jeg spiller jazz og evergreens med sangeren Jørgen Jensen, saxofonisten Eric Stengaard, bassisten Helle Marstrand og trommeslageren Mikkel Find. Det er “Steppin’ out” som også er titel-nr. på cd’en og “Meditation” af den brasilianske komponist Tom Jobim.